Hoogstraten hangt de koestervlag uit

Hoogstraten neemt dit jaar deel aan de Koesterweek van het Berrefonds. De vzw Berrefonds ondersteunt al bijna 15 jaar gezinnen en families na het overlijden van een kind. Met dit initiatief roepen zij op om stil te staan bij het verdriet van alle ouders, grootouders en gezinnen die een kind* verloren.

Om ons hart te tonen voor iedereen die met het overlijden van een kind* is geconfronteerd, hangt stad Hoogstraten de komende week de Koestervlag uit aan het stadhuis. Zo willen we alle gezinnen en naasten die een kind* verloren een signaal van troost en warmte geven, en hen laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk.

Op zoek naar steun of informatie?
In de BiB kan je een rouwkoffer lenen. Daarin vind je afscheidsteksten voor kinderen en volwassenen, boeken rond verlies en poëziebundels. Ook voor kinderen heeft de BiB twee troostkoffers; één voor kinderen jonger dan 6 jaar en één voor oudere kinderen.
Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet, allemaal terug te vinden op koesterweek.be/programma.
Meer informatie over het hulpaanbod voor ouders, grootouders en gezinnen is ook te vinden op deze website van ons Huis van het Kind.

Overal hartjes in Hoogstraten
Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Het is belangrijk om het verdriet te erkennen en de ouders te steunen. Samen willen we al deze gezinnen echt een hart onder de riem steken door te tonen dat we hun verdriet zien en dat hun kindjes* niet worden vergeten. Wil je zelf ook je warm hart tonen? Op koesterweek.be vind je inspiratie over hoe je kan meedoen. Je kan er ook een affiche, een kleurplaat, een GSM-achtergrond en een profielfoto voor social media downloaden.

#berrefonds #koesterweek #toonjehart.