Wie zijn wij

Voor wie:
Het Huis van het Kind is er voor alle aanstaande ouders, ouders, grootouders en opvoeders (bv. leerkrachten). Kortom, voor iedereen die betrokken is bij het opgroeien van kinderen en jongeren van 0 tot en met 24 jaar.
Een kind grootbrengen is een lange weg vol onvoorziene obstakels. Want elk kind is anders. En in elke leeftijdsfase zijn er andere uitdagingen. Als ouder of grootouder zal je dat zeker herkennen. Er bestaan tal van diensten en organisaties die ouders en opvoeders ondersteuning bieden. Het ‘Huis van het Kind’ brengt deze organisaties op lokaal niveau samen. Het Huis van het Kind is dus geen nieuwe, afzonderlijke dienst, maar wel een samenwerking tussen lokale diensten. Of anders gezegd: het dak waaronder de diensten samenwerken. Vanuit deze samenwerking willen we aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen en jongeren zo goed mogelijk ondersteunen en helpen, dit op maat van hun behoeften.

Locatie en openingsuren:
Je vindt ons in de nieuwbouw ’t Gastenhuys / Huis van het Kind, Heilig Bloedlaan 252C te Hoogstraten, op campus Stede Akkers.
Tijdens activiteiten voor gezinnen, of op afspraak met één van onze partners: consultatiebureau Kind en Gezin, de Opvoedingswinkel of Ferm Kinderopvang.

Vragen?
Heeft u een vraag over het grootbrengen van kinderen en jongeren? Klik hierboven in de menubalk op ‘ik heb een vraag’, of stuur een mail naar huisvanhetkind@hoogstraten.be.

logo-transparent