Geboortedrink

Alle Hoogstraatse gezinnen waar een kindje werd geboren of geadopteerd, worden door het Stadsbestuur uitgenodigd op de halfjaarlijkse geboortedrink. Deze geboortedrink vindt telkens plaats op een zondagvoormiddag op het domein van het OCMW woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum. Hiermee wil de gemeente mensen bij elkaar brengen, jong en oud, en hen binden voor de toekomst.

Op de geboortedrink worden de geboorteboom en de herinneringsplaten met namen van de kinderen onthuld.

DSC02917“De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis in een mensenleven. Het is zo speciaal dat de ouders het graag vereeuwigd zien. Het aanplanten van een geboorteboom zorgt voor een blijvende herinnering aan de geboorte van hun kind. Met hun levensduur zijn bomen hiervoor het perfecte symbool. Met de aanplanting van bomen drukt het stadsbestuur ook de wens uit dat ieder kind moet kunnen opgroeien in een gezonde en groene gemeente”.

Met de geboortedrink wil de gemeente ouders info en ondersteuning bieden bij het opvoeden van hun kinderen.

Na de onthulling worden de aanwezige gezinnen getrakteerd op een broodjesbuffet. De geboortepakketten (met infofolders en Hoogstraatse cadeaubonnen) worden uitgedeeld. De ouders kunnen het infomarktje bezoeken waar Kind en Gezin, de opvoedingswinkel, Kraamzorg Landelijke Thuiszorg, de Gezinsbond, … hun werking voorstellen. Voor de broers en zussen is er een speelhoek met begeleiding voorzien.