Week van de Opvoeding viert alle ouders en opvoeders 16-23 mei

Tijdens de Week van de Opvoeding, van 16 tot 23 mei, vieren we iedereen die kinderen en jongeren helpt (op)groeien. En daar werken we met Huis van het Kind Hoogstraten graag aan mee.
Dit jaar gaat de Week van de Opvoeding over verbinding: verbinding tussen gezinnen en organisaties die rond opvoeding werken en tussen gezinnen onderling. Want opvoeden doe je samen: gezinnen, familie, opvoeders (bijv. leerkrachten), organisaties, enzovoort. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme leefomgeving. Zij verdienen het om even in de spotlights gezet te worden!

Dat doen we dit jaar door vlaggenlijnen uit te hangen op verschillende locaties waar kinderen en ouders komen. De vlaggenlijn staat symbool voor verbinding en toont onze waardering voor de inzet van alle ouders en opvoeders. In die week zal er een themastand staan in bibliotheek Hoogstraten met allerlei boeken en flyers over opvoeden.

Ondersteuning bij het opvoeden
Heb je vragen over opvoeden? Wil je graag wat tips of advies, of gewoon eens een gesprek? Dan kan je terecht bij ons Huis van het Kind. Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen verschillende lokale diensten en organisaties. We zijn er voor iedereen die betrokken is bij het opgroeien van kinderen en jongeren van 0 tot en met 24 jaar.

Contactpagina ‘Ik heb een vraag’