Tips voor een succesvolle vakantietijd

Enkele tips voor een succesvolle vakantietijd…

Als je thuis blijft

Als ouder hoef jij niet altijd de activiteiten van je kind te regelen. Laat je kind gerust ook ruimte en stimuleer hen om zelf dingen te bedenken.

  • Ook al zijn kinderen doorgaans actief en ondernemend, af en toe kan de verveling toeslaan. Verveling kan er soms zomaar zijn, zonder aanwijsbare reden. Het kind weet gewoon even niets te verzinnen om te doen, zit niet zo lekker in zijn vel of heeft gewoon even zin om niets te doen. Soms helpt het om het kind even papa of mama te laten helpen bij een klein karweitje. Vaak beginnen ze daar niet onverdeeld enthousiast aan, maar meestal zijn ze tevreden nadien en geeft het hen een gevoel van voldoening.
  • Kinderen kunnen doorgaans goed samen spelen. Maar geregeld komt het voor dat spel en samen zijn uitmondt in ruzie tussen de kinderen. Dit is normaal want kinderen moeten leren delen, leren gepast omgaan met vriendjes. Als ouder hoef je ook niet steeds tussen te komen want het zijn belangrijke leermomenten voor kinderen. Blijf het geruzie wat op afstand volgen en kom tussenbeide als het erg wordt.

Lees meer