Lokaal loket kinderopvang gaat van start

Ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun (toekomstige) baby of peuter in Hoogstraten kunnen voortaan terecht bij het gloednieuwe lokaal loket kinderopvang. Het loket kinderopvang wil de zoektocht naar kinderopvang gemakkelijker maken. Een digitaal platform is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Daarvoor werken we samen met Opvang.Vlaanderen.

Het loket kinderopvang geeft informatie en ondersteuning voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor hun baby of peuter. Het platform geeft een volledig overzicht van het lokaal aanbod kinderopvang én helpt het bij het kiezen en aanvragen van een opvangplaats. Voor ouders wordt het zo heel gemakkelijk om een aanvraag in te dienen bij één of meerdere opvangvoorzieningen. De vrije keuze wordt hierbij gegarandeerd, ook langs de kant van het opvanginitiatief. Als taal- of computerkennis een drempel zijn, kunnen ouders ook fysiek terecht bij het Huis van het Kind Hoogstraten voor informatie en hulp.

In vele Vlaamse gemeenten en steden – ook in Hoogstraten – zijn er lange wachtlijsten voor de beschikbare opvangplaatsen. Met het loket kinderopvang streven we naar een betere benutting van het beschikbaar aanbod. Maar we gaan de wachtlijsten niet op één, twee, drie kunnen oplossen. Aan aanstaande ouders geven we dan ook de boodschap: wacht niet met het aanvragen van opvang als je na de geboorte opvang voor je baby nodig hebt.

Als je één van volgende weken een grote eend tegenkomt in het straatbeeld of in één van de gebouwen van de stad, dan is dat geen toeval. Want de eend is de mascotte van Opvang.Vlaanderen en van ons loket kinderopvang.

Meer info: loket kinderopvang.