Infoavond secundair onderwijs voor ouders van schoolverlaters basisonderwijs

Infoavond secundair onderwijs voor ouders van schoolverlaters basisonderwijs

Donderdag 28 januari om 20u

Is uw kind einde dit schooljaar schoolverlater basisonderwijs? Het CLB organiseert een infoavond voor ouders van kinderen die volgend jaar de stap zetten naar het secundair onderwijs. Tijdens de algemene info verneemt u hoe de school en het CLB uw kind begeleiden bij het keuzeproces, met welke zaken u best rekening houdt en waar u op zoek kan gaan naar nuttige informatie. In het tweede deel krijgt u de kans om twee sessies volgens uw keuze te volgen. Hier krijgt u meer informatie over de lessentabel, de keuzemogelijkheden en de aanpak in de eerste graad. Voor ouders die meer informatie wensen over het onderwijssysteem in Nederland, is er een toelichting voorzien tussen 19u30 en 20u.

Opgelet: op deze avond wordt geen informatie gegeven over de secundaire scholen in de regio en de studierichtingen die zij aanbieden. Meer info hierover kan u terugvinden via www.onderwijskiezer.be.

Deze infoavond vindt plaats op 28 januari in het stadhuis – administratief centrum, Vrijheid 149 te Hoogstraten. Ze wordt op 16 februari herhaald in het gemeentehuis van Rijkevorsel.