Infoavond Prikkelraad 25-09-’23

Prikkelraad, over het GSM-gebruik van de broekzakgeneratie.
Terwijl de leeftijd van de gemiddelde gsm-gebruiker blijft dalen stijgt het gevoel van onrust en angst bij kinderen en jongeren. Dag na dag wordt de gsm interactiever en analyseert hij ons gedrag dankzij artificiële intelligentie.
Hoe maak je het gsm-gebruik van jouw kind bespreekbaar? Wanneer ben je gsm-verslaafd? Hoeveel beslissingen nemen we onbewust? Hoe doorprik je hardnekkige gewoontes? Waarom communiceert een kind liever via sociale media? …
Het verlangen naar verbinding verwart onze sociale en persoonlijke waarden. De jetlag voor elk kind, elke jongere ligt op de loer.

Begeleiding: Ivan Tijsmans is kinder- en jongerencoach bij Kopjekop en begeleidt kinderen en jongeren die hun gsm-gebruik als hinderlijk ervaren. Ivan volgde als zorgcoördinator van een eerste jaar van de eerste graad gedurende 9 jaar verschillende hrm-opleidingen en vormingen en heeft 25 jaar ervaring als leerkracht in het secundair onderwijs. www.kopjekop.be

  • Maandag 25 september 2023 om 20.00u (tot ca. 22.00u)
  • Locatie: OPGELET – WIJZIGING:  administratief centrum – stadhuis, Vrijheid 149 te Hoogstraten
  • Gratis
  • Vooraf inschrijven: via mail naar inschrijven@olo-rotonde.be met vermelding van je naam en telefoonnummer of telefonisch op het nummer 03 270 06 73.