Infoavond ‘Gamen, meer dan een spel?’ 30/03/’22

Is je kind ook verzot op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes? Kunnen ze er moeilijk mee stoppen? Je bent niet alleen. Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld van videospelletjes. Soms is gamen echter problematisch. School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Ze verliezen andere interesses en worden snel agressief. Hoe pak je dit aan als ouder? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd? Vanaf wanneer spreken we van een gameverslaving? Hoe vermijd je dat het uit de hand loopt en wat als het al zover is?

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, was ooit zelf jarenlang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 25.000 gezinnen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik.

Praktisch:
– Woensdag 30 maart ’22 om 20.00u.
– Locatie: stadhuis – administratief centrum, Vrijheid 149 te Hoogstraten
– Deelname is gratis.
– Vooraf inschrijven: via mail naar inschrijven@olo.be ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03 633 99 05 of 03 270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.