Week van de Opvoeding 2020 – ‘Opvoeden is geen (wed)strijd’

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. Deze campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Het thema dit jaar is: ‘Opvoeden is geen (wed)strijd’.

De eerste, de beste. De grootste, de knapste. De slimste, de braafste.
Van borstvoeding tot rapporten, van de eerste stapjes tot de ideale partner, van verantwoorde en mooie lunches tot elke match aan de zijlijn staan: we trappen soms in de valkuil van de competitie. Successen worden gedeeld op sociale media, maar als het moeilijk gaat, blijft het stil.
“Haal de wedstrijd uit het opvoeden en wees mild voor jezelf, voor je kind en voor de ouders om je heen. Zo creëer je verbinding en begrip.”

Meer info vind je op Expoo.be.

Online aanbod
In normale tijden richten we lokaal enkele acties of activiteiten in, maar dat gaat momenteel niet. Toch willen we de Week van de Opvoeding laten doorgaan! Opvoeden loopt immers altijd door, en de huidige omstandigheden vragen veel van alle opvoeders. Een positieve boodschap zal iedereen deugd doen! Daarom wordt een alternatief, digitaal aanbod voorzien met:
• Mei = webinarmaand. Samen met Gezinsbond en VCOK worden er diverse webinars gehouden, ter vervanging van de lezingen en infoavonden die wegvallen. Zie bij de rubriek activiteiten of ontdek hier het aanbod.
Studio Sofa: een online spel voor gezinnen van 20 tot 23 mei.
Vloggers aan het woord: vlogs met experten en bekende gezichten (onder meer Joris Hessels en Erika Van Tielen) die hun zegje doen over ‘Opvoeden is geen (wed)strijd’.