Week van de Opvoeding 2019

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. Deze campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Het thema dit jaar is: ‘Opvoeden, dat doen we samen’. Opvoeden staat niet los van de andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: zinvol werk, goede zorg, kwalitatief onderwijs, fijne vrijetijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes je als gezin ervaart om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij het opvoeden.

Tijdens de Week van de Opvoeding willen we het netwerk van organisaties en diensten die jou als gezin ondersteunen in de kijker zetten. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker om als ouder je batterijen op te laden en je energieniveau op te krikken. Of om gepaste informatie en hulp te vinden indien nodig.
Ook in Hoogstraten werken verschillende organisaties rondom gezinnen samen binnen het netwerk Huis van het Kind. Heb je een vraag, of nood aan extra steun? Wij helpen je graag verder.

Check in de week van 16 tot 23 mei dagelijks deze website voor een nieuwe opvoedingstip, met interessante weetjes en leuke ideetjes.