Week van de Groeilamp 16-23 mei

16 tot 23 mei is de ‘Week van de Groeilamp’. Een nieuw jasje voor de Week van de Opvoeding!

Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen en jongeren opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. De groeilamp zet alle geweldige ouders en opvoeders (begeleiders kinderopvang, leerkrachten, enzovoort) in de spotlights. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen. Daarom een welgemeend applaus en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien.
De lamp zet ook de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké! Er is hulp en advies als je dat wenst. Ook de partners van het Huis van het Kind staan voor je klaar.

Huis van het Kind Hoogstraten steekt een lampje bij
• Kinderdagverblijf Spijker en De Gelmeltjes organiseert op zaterdag 15 en zondag 16 mei ‘de grootste opdrachtentocht’ voor gezinnen.
• De Opvoedingswinkel maakte een leuk filmpje om hun werking voor te stellen.
• In de BiB vind je vanaf 17 mei een stand met de meest recente boeken rond opvoeden en gezond eten voor kinderen.
• Op donderdag 20 mei is de online infoavond ‘gezond opgroeien’ over eten en bewegen met je peuter gepland. Wat is voor baby’s en peuters gezonde voeding? En hoe kan je je kind iets leren proeven en eten? Bij jonge kinderen is er vaak weerstand om iets te eten. Vooral als het nieuw is, of als het een smaak is waarmee ze nog niet vertrouwd zijn. Deze avond bied je informatie rond gezonde voeding, eetgedrag en het samen bewegen met je kindje. Deelname is gratis.
• Voor de kinderen wordt er in de basisscholen en in Ferm Kinderopvang een creatieve uitdaging verdeeld, nl. een lachend kakske maken in origami. Deze origami-flyer kan je vanaf 17 mei ook gratis afhalen in de BiB of bij de dienst toerisme.

Daarnaast hebben verschillende organisaties de handen in elkaar geslagen en een uitgebreid aanbod van webinars en (online) workshops gepland. Thema’s die onder meer hierbij aan bod komen zijn: wij-tijd, risicovol spelen, stress bij kinderen, jij en je puber, en zelfvertrouwen bij kinderen. Een overzicht van dit aanbod vind je hier.