Week van de Keigezonde Kempen – 1 tot en met 7 maart 2018

De eerste week van maart staat voortaan een gezonde actieweek op de kalender. De ‘Week van de Keigezonde Kempen’ staat bol van de activiteiten voor een gezond(er) gezinsleven.
Geef uzelf even tijd om stil te staan bij gezond gedrag in uw gezin. Veel gezinnen hebben wel de intentie om thuis gezond te eten en leven, maar hebben het te druk. En de adviezen over gezondheid in de media zijn ook niet altijd duidelijk, of spreken elkaar soms zelfs tegen.
Met deze actieweek willen we terug naar de basis van een gezond evenwicht. Liefst 20 organisaties uit de Kempen werken samen aan keigezonde tips en activiteiten voor de hele familie. Ook Huis van het Kind Hoogstraten doet mee.

Infostand ‘een gezond gezin’
Bezoek onze infostand en krijg tips en info over gezond opvoeden, gezonde voeding en bewegen in en met het gezin. Alle geïnteresseerde (groot)ouders zijn op maandag 5 maart van 18.00u tot 20.00u welkom in de inkomhal van het stadhuis – administratief centrum, Vrijheid 149 te Hoogstraten.

Workshop ‘bewegen met peuters en kleuters’
In deze workshop krijgt u tips en voorbeelden over hoe u eenvoudig tussendoor samen met uw kind kan bewegen, zonder dat dit veel tijd vraagt. De deelnemers krijgen er een gezond tussendoortje. Deze activiteit staat open voor alle kinderen van 1 tot 3 jaar met een (groot)ouder. Dit op woensdag 7 maart van 9.30u tot 11.30u in ‘De Speelbabbel’, Karel Boomstraat 44 te Hoogstraten.

Daarnaast zullen ook onze partners die week extra aandacht besteden aan gezondheid. Zo krijgen de ouders die het consultatiebureau Kind en Gezin bezoeken extra info mee, bereiden de kinderen bij Stekelbees fruitsatés, verdelen de onthaalouders placemats, enzovoort. Alle acties zijn gratis.

Een volledig overzicht van alle activiteiten en evenementen in de regio vindt u op de website gezondekempen.be .

Regionaal slotevenement
Op woensdag 7 maart vindt in de namiddag het slotmoment plaats in Campus Blairon – Thomas More-campus in Turnhout. U kan er deelnemen aan keigezonde workshops, rondneuzen op de gezonde beurs, genieten van een gratis kom soep en zoveel meer.
Er zijn ook twee lezingen gepland:
1) ‘Samen met het gezin werken aan gezond gedrag’ door Loes Van Kelst van het Instituut Gezond Leven. Over feiten, methodieken en manieren om samen te werken voor en met het gezin, de kinderopvang en gezinswerkers.
2) ‘Hoe houden we de gezinnen van morgen gezond’ door Binu Singh, kinder – en jeugdpsychiater. Een lezing met een wetenschappelijke blik op de ontwikkeling van het kind.
Voor de kinderen is er intussen animatie en opvang voorzien.
Dit evenement is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig.
Programma slotevenement Keigezonde Kempen