JAC-jongerencampagne ‘op eigen benen’

De nieuwe campagne ‘op eigen benen’ van het JAC richt zich vooral op jongeren van 17 tot 25 jaar. Jongvolwassenen worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen, ze gaan studeren, werken, alleen wonen etc. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek.
De boodschap van de campagne is: je staat er niet alleen voor! Je kan terecht bij de professionele medewerkers van het JAC voor een luisterend oor en een helpende hand. Via chat, telefoon en mail kan je in gesprek gaan. Langskomen is ook mogelijk, nu tijdelijk wel enkel na afspraak omwille van de coronamaatregelen. “Jongeren hebben nood aan fysieke gesprekken. Daar blijven we ook op inzetten.” stelt Shari Robijn, expert jongerenwelzijn.

Gratis app
Waar moet ik op letten als ik een woning ga bezoeken? Hoe kan ik wat geld sparen? Gezond eten, hoe doe ik dat precies? …
Op eigen benen staan is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zo kreeg het CAW vorig jaar meer dan 5.000 vragen van jongeren over wonen. Daarop besloot het JAC om de app ‘Heyday’ te ontwikkelen. Heyday ondersteunt jongeren in hun traject naar zelfstandigheid. Ze vinden er alle info over alleen wonen en de verplichtingen als huurder, geld en administratie en handige tips om als jongere je plan te trekken. De app is gratis te downloaden in de App Store of in Google Play.

Meer info: Facebookpagina JAC.

Contact JAC Hoogstraten