Huis van het Kind Hoogstraten wordt een echte thuis voor gezinnen

Het Huis van het Kind is geen nieuwe, afzonderlijke dienst. Maar wel een samenwerking tussen lokale diensten. Of anders gezegd: het is de koepel waaronder de diensten samenwerken. Met deze samenwerking willen we aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen en jongeren zo goed mogelijk ondersteunen en helpen.
Vanaf 20 april wordt Huis van het Kind Hoogstraten ook een fysiek huis. Het wordt dé plaats voor ondersteuning van alle gezinnen en iedereen die betrokken is bij het opgroeien van kinderen en jongeren. Je vindt ons voortaan in het nieuwe gebouw ’t Gastenhuys, Heilig Bloedlaan 252C te Hoogstraten.

Waarvoor kan je er terecht?
Je kan bij Huis van het Kind Hoogstraten terecht voor info, begeleiding en advies, opvoedingsondersteuning, gezondheidszorg, kraamzorg, kinderopvang, vrije tijd, en nog veel meer. We bieden ook geregeld infoavonden en vormingsactiviteiten aan over diverse thema’s en voor (groot)ouders van verschillende leeftijdsgroepen, bv. over jongeren en gamen.

Nieuw: vrije inloop op vrijdag voor alle gezinnen en opvoeders

Vanaf vrijdag 6 mei kan je voortaan elke vrijdag vanaf 9.30u tot 12.00u terecht in ons Huis van het Kind voor ontmoeting, spel, vormingsactiviteiten en informatie. Behalve op feest- en brugdagen, en niet in juli en in de Kerstvakantie.

  1. Ontmoeting en spel:

Peuterspeelpunt De Speelbabbel gaat terug van start. De Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar samen met hun mama, papa, oma of opa. De Speelbabbel wil (groot)ouders helpen bij de ontwikkeling van hun kind. De kindjes kunnen er wennen aan een andere omgeving en in contact komen met andere kindjes en volwassenen. Zo zal de stap naar de kleuterschool minder groot zijn. Ze kunnen er ook op ontdekking in het gevarieerde aanbod van speelgoed. Dit alles in een veilige omgeving. En als (groot)ouder kan je er eens even tussenuit met je kleine spruit. Je kan er gezellig met elkaar babbelen terwijl de kleintjes spelen, en tips en ervaringen uitwisselen.

  1. Leerzame vormingsactiviteiten:

Elke eerste vrijdag van de maand is er een extra activiteit voor (groot)ouders van baby’s en peuters gepland, bv. sessies babymassage, een workshop peuter-ouderyoga of een sessie ‘gezond opgroeien’ over eten en bewegen met je kindje. Voor de meeste van deze activiteiten vragen we je wel om op voorhand in te schrijven.

  1. Informatie en advies:

Heb je een vraag die te maken heeft met gezinsondersteuning, bv. over voeding, verzorging, opvoeding of kinderopvang? Op vrijdagvoormiddag kan je daarvoor zonder afspraak terecht in het Huis van het Kind. Elke 2de en 4de vrijdag van de maand is er een medewerker van Kind en Gezin aanwezig, en op de andere vrijdagen staat een professional van een andere dienst voor je klaar. We kunnen misschien niet steeds alle vragen direct beantwoorden, maar we helpen je zeker op weg.