Huis van het Kind Hoogstraten verdeelt speelboxen aan kinderen van kwetsbare gezinnen

Voor veel gezinnen zorgt de coronacrisis voor extra uitdagingen. Maar voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen met kinderen is het vaak nog moeilijker om hun kinderen de nodige middelen te geven. Ook op vlak van vrijetijdsbeleving, spelen en bewegen staan zij vaak voor drempels. Zij beschikken immers over minder spelmateriaal, ruimte en budget om hun kinderen op een leuke en zinvolle manier bezig te houden.

Daarom besloot de Vlaamse regering de Huizen van het Kind te steunen om deze gezinnen te voorzien van vrijetijdsmaterialen. Ook Huis van het Kind Hoogstraten bekwam een subsidie via Kind en Gezin. De stad legde daar nog wat centen bij. Om de zomervakantie nog fijner te maken, is er voor gekozen om vakantie-speelboxen te maken. In totaal werden er 72 speelboxen gevuld voor kinderen van 1 tot 12 jaar.

Deze zijn afgestemd op de leeftijd; er zijn boxen op maat van vier leeftijdsgroepen samengesteld. Daarbij zijn er diverse spelmaterialen voorzien; creamateriaal, buitenspel, speelgoed om de ontwikkeling te stimuleren, een boek, enz. De speelbox geeft dus de kans om te spelen op elk moment en op elke plaats. In de speelbox zijn ook extra speeltips toegevoegd, en informatie voor de ouders over het aanbod van hulp en steun.

Met deze speelbox hoeven de kinderen zich deze vakantie niet te vervelen. Na de coronacrisis is wat extra speelplezier zeker welkom.