Fietsbieb Hoogstraten opent op 13 juni 2020

Wat is een Fietsbieb?
Het woord Fietsbieb zegt het zelf, een bib zonder boeken maar met kinderenfietsen.
Leden van de Fietsbieb kunnen een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. De geleende fiets kan je zo vaak je wil inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Er zijn fietsen beschikbaar voor beginners (kleuters die leren fietsen) tot 12 jaar.

Elk kind van het gezin die een fiets wilt lenen, wordt lid. Lid worden kost €20 voor een volledig jaar. Voor het ontlenen van een fiets betaal je €20 euro waarborg. Deze waarborg krijg je terug als je de fiets terug brengt zonder een andere fiets mee naar huis te nemen.

Kinderfiets schenken
Wie een kinderfiets (tot 12 jaar) in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is gratis lid voor een jaar lang. De fiets wordt door onze vrijwilligers in orde gebracht en krijgt een nieuw leven. Heb je zelf geen kinderen meer die lid kunnen worden van Fietsbieb en breng je toch een kinderfiets in goede staat binnen, dan ontvang je een waardebon van €20. Deze kan je cadeau geven aan je kleinkind, een buurmeisje, of….

Waar en wanneer
Fietsbieb Hoogstraten is gevestigd in Karel Boomstraat 44 te Hoogstraten (Speelplaats Stekelbees Hoogstraten).
Fietsbieb Hoogstraten is open elke tweede zaterdag van de maand van 09.30 uur tot 11.30 uur.
Ben je nieuwsgierig, heb je een oude kinderfiets, kom dan naar de eerste Fietsbieb op zaterdag 13 juni 2020. De vrijwilligers staan klaar om je te verwelkomen met de nodige social distancing. Je krijgt de kans om een kinderfiets te schenken of er eentje te ontlenen!

Meer informatie
Fietsbieb Hoogstraten – kindereneerst@hoogstraten.be